Liga 1 – nagrade za septembar

Sezona u Ligi 1 je nenormalna, kao i uvek uostalom. Sada je Akrington Stenli u nizu 10 utakmica bez poraza i u plej-of mestima. Neverovatne stvari radi Džon Kolman. Donkaster je u sjajnoj formi i zasluženo ima duplu nominaciju. Portsmut nastavlja dominaciju, a po nominaciju imaju i Barnsli, Blekpul i Čarlton.

Nominacije za igrača meseca:

Džamal Lov (Portsmut)

Prošli mesec bio je nominovan njegov klupski kolega, Ronan Kertis, sada je došao red na Džamala Lova. U septembru bio je strelac 3 gola i 3 puta asistent svojom brzinom, pokretljivošću i željom da se nađe na kraju akcije.

Džon Markiz (Donkaster Rovers)

Šest golova u pet utakmica za sjajnog napadača koji je u ljubavi sa novim napadačkim stilom Roversa, koji mu savršeno odgovara. Svi golovi izgledaju lako, ali verovatno je najlepši lob protiv Piterbora.

Kifer Mur (Barnsli)

Tri gola u četiri utakmice za krupnog napadača koji nastavlja da teroriše defanzivce sa svojom snagom i visinom. Šutira sa svih pozicija što se moglo videti u pobedi protiv Flitvuda 3-1.

Džej Spiring (Blekpul)

Svo svoje iskustvo i liderstvo uložio je u impresivan start Blekpula. Štiti poslednju četvorku, doprinosi svakoj sačuvanoj mreži ali i deli pasove po celom terenu, i uz sve to postigao je dva gola protiv Bredforda.

NAJBOLJI IGRAČ U SEPTEMBRU JE DŽON MARKIZ (DONKASTER ROVERS)

Nominacije za menadžera meseca:

Li Bojer (Čarlton Atletik)

Svaka dilema o tome da li da mu daju stalni posao je nestala nakon septembra i četiri pobede u nizu sa 13 od mogućih 15 poena. Mesec bez poraza i sjajan tečan, napadački fudbal.

Džon Kolman (Akrington Stenli)

Neverovatno liderstvo Kolmana donelo je sanjarenje navijačima Stenlija, a u mesecu septembru uzeo je 9 poena i ostao neporažen.

Keni Džeket (Portsmut)

Druga nominacija ove sezone (jedini u tome) za sjajno vodstvo Džeketa i još uvek neporažen Portsmut. Ukupno 11 poena u još jednom mesecu bez poraza, a u to se ubraja i pobeda nad bivšim liderom, Piterborom.

Grent MeKen (Donkaster Rovers)

Ovaj Severni Irac je kao igrač voleo je prostor u sredini da kreira. Koristi 4-3-3 formaciju i oslobađa svojim veznjacima upravo taj prostor. U septembru vratili su mu to sa 13 poena i 12 golova iz 5 utakmica.

NAJBOLJI MENADŽER U SEPTEMBRU JE GRENT MEKEN (DONKASTER ROVERS)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply