Liga 1 – nagrade za oktobar

Treći mesec je uveliko prošao a nagrade su tek sad dodeljene. Zanimljiv mesec u kome je Džoš Moris konačno malo posustao pa je mogao neki drugi igrač da pokupi ovu nagradu. Liga 1 ovaj mesec dodelila je i honorarno nagradu za najboljeg igrača mladom navijaču Ročdejla koji boluje od tumora na mozgu.

Mladi Džoš Mekormik kome želimo što brži oporavak

Mladi Džoš Mekormik kome želimo što brži oporavak

Nominovani za najboljeg igrača oktobra su:

Džo Bani (Ročdejl)

Prebačen je sa napadača na levog beka, što je bio hrabar potez Kita Hila, Bani je demonstrirao defanzivne instinkte koji su pomogli Dejlu da 4 puta sačuva mrežu. Osim toga bio je sjajan i u napadu ostvarivši dve asistencije.

Zek Klof (Bolton Vonderers)

Konačno je oslobođen povreda koje su usporile njegov napredak zablistao je u oktobru.  Postigao je 5 golova tačno polovinu od cele ekipe. Konstantno opasan sa loptom i iznenađujuće opasan sa šutevima iz daljine.

Erhun Oztumer (Volsol)

Izuzetno m je drago zbog momka koga sam primeto odmah posle par kola. Ne mogu da pišem o njemu u rubrici „talentovani klinci“ jer ima 25. godina ali ovaj vezni fudbaler je odličan. Postigao je 4 gola u oktobru i vodio svoj tim. Lako je postao miljenik navijača jer povezuje celu igru u timu i ima dar za izvanredne stvari.

Bili Šarp (Šefild Junajted)

Glavni napadač tima koji je dao 13 golova u oktobru. Šarp je postigao 5 na 5 tekmi i pokazao da ume da završi akciju sa 5 i sa 25 metara.

NAJBOLJI IGRAČ OKTOBRA JE – ZEK KLOF (BOLTON VONDERERS)

zek-klof

Nominovani za najboljeg menadžera oktobra su:

Grejem Aleksander (Skantorp Junajted)

Ostavio je svoju ekipu na vrhu sa prosekom od 2 gola po tekmi. U oktobru je uzeo 13 poena iz 6 mečeva-

Nil Ardli (Vimbldon)

Nije paničario nakon sporog starta sezone. Četiri pobede i remi u 6 utakmica je bilo dovoljno da podigne svoj klub na samo poen od plej-ofa.

Fil Parkinson (Bolton Vonderers)

Parkinosn se vratio na tvrđu odbranu da bi ponovo počeo da pobeđuje. U oktobru su primili samo 3 gola i to im je donelo 5 pobeda u 6 tekmi.

Mark Venus (Koventri Siti)

Koventri je bio poslednji, bez pobede i 4 poena daleko od sigurne zone kada ih je on preuzeo poslednjeg dana septembra. Tri pobede i nerešena u 5 tekmi dovoljno je za preokreti i vraćanje vere u sebe celom timu.

 NAJBOLJI MENADŽER OKTOBRA JE – FIL PARKINSON (BOLTON VONDERERS)

Parkinsonu je ovo druga nagrada u 3 meseca jer je bio najbolji menadžer i u avgustu.

fil-parkinson

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply