Liga 1 – nagrade za mart

Liga 1 je proglasila najbolje aktere u mesecu martu :

U konkurenciji  menadžera nominovani su bili:

Pol Hekingbotom (Barnsli) :
Druga uzastopna nominacija za Hekingbotoma, i sve su bliže i bliže zoni koja vodi u plej of.  Od mogućih 18 bodova, osvojili su 13, od toga 4 pobede, jedan remi te poraz od Sautenda. Uspeli su čak 4 puta sačuvati svoju mrežu i vredi napomenuti gostujuću pobedu nad Volsolom od 1:3.

Kit Hil (Ročdejl) :
Sjajan posao je Hil uradio u mesecu martu. Počelo je porazom kod kuće od Šruzberija ali onda su nanizali čak 4 pobede i mesec završili porazom kako su i počeli. Ročdejl je ekipa koja igra toplo-hladno i kada Hilova ekipa krene da igra konstantno možemo ih očekivati u vrhu Lige 1.

Kevin Kin (Kolčester Junajted) :
Preuzeo je ekipu u rasulu na polovini sezone i bilo je teško preokrenuti sezonu. Kolčester je već ispao u Ligu 2 i Kin polako već priprema ekipu za sledeću sezonu. U martu je u 6 utakmica osvojio 10 bodova, a posebno dobru utakmicu su odigrali s Viganom, vodili su 3:2 i u 90. minuti je Grig doneo bod Viganu. Ako ovakve partije bude pružao u Ligi 2 Kin će brzo vratiti ekipu u Ligu 1.

Džon Vitni (Volsol) :
Džon Vitni je došao na polovini marta i trebao je biti privremeni menadžer. U martu je vodio  samo 3 utakmice i zabeležili su sve 3 pobede,a do tada su bili 6 utakmica bez pobede – to vam najbolje govori kako je ekipu digao i vratio  u borbu za plej of. Uradio je sjajan posao i zasluženo se našao u nominacijama.

pol-hekingbotom-barnsli

Pobedu je odneo Pol Hekingbtom iz Barnslija

U konkurenciji  igrača nominovani su bili:

Nejtan Klark (Bredford Siti) :
Iskusni štoper je svojim iskustvom i znanjem jedan od najzaslužnijih za dobru poziciju Bredforda, i oni će se verovatno naći u plej ofu. U 7 utakmica u martu osvojili su 13 bodova, a čak 4 puta su sačuvali mrežu. Imao je uticaja i u napadu, asistirao je svojim saigračima dva puta.

Mark Dafi (Barton Albion) :
Jedan od najzaslužnijih igrača ukoliko Barton sledeće godine bude igrao Čempionšip je Mark Dafi.  Postigao je 3 gola u martu, dva u pobedi nad Flitvudom i jedan protiv Port Vejla i bio je najbolji igrač Bartona u mesecu martu gde su osvojili 11 bodova i na korak su promocije.

Vil Grig (Vigan Atletik) :
Lukavi i snalažljivi napadač Vigana će napokon zaigrati Čempionšip (prošle sezone odveo MK Donse u Čempionšip). Jedan je od najzaslužnijih za sjajnu igru Vigana u drugom dijelu sezone. U 6 utakmica je se 4 puta upisao u listu strijelaca,a vrlo važan je gol bio protiv Kolčestera za remi u dubokoj sudačkoj nadoknadi. Trenutno je 3. Strijelac lige s 18 golova.

Suli Kaikai (Šruzberi Taun) :

5 golova u 5 utakmica nakon ponovnog dolaska na pozajmicu iz Kristal Palasa. Njegovim golovima Šruzberi je napokon izašao iz zone ispadanja i trebaće im Kaikai u poslednjih 6 kola ako žele i sledeće sezone igrati u ovom rangu. Igrač na kojeg vredi obratiti pažnju jer je pokazao kako zna postizati golove iz svih situacija, a i vrlo je brz i dobar dribler.

suli-kaikai

Dobitnik nagrade je Suli Kaikai

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply