Liga 1 – nagrade za januar

U surovom januaru neke ekipe i pojedinci su iskočili. Evo nominacija i dobitnika za ovaj mesec.

Nominovani kod igrača su:

Džejkob Braun (Barnsli) – ofanzivni vezni

Skoro svaki put kada je Barnsli postigao gol u januaru Braun je bio umešan. Postigao je gol protiv Bredforda i asistirao 5 puta u januaru. Njegova pokretljivost osećaj za kretanje saigača doveo je do učestvovanja u 6 golova direktno i još u dva je bio deo akcije.

Džejms Kolins (Luton Taun)

Nesrećno nije nominovan do sada, ali u januaru ništa nije prepustio slučaju. Izostanak Denija Hiltona je iskorstio da postigne 6 golova u 5 utakmica i osigura prvo mesto Šeširdžijama.

Endi Kuk (Volsol)

Nije hteo da se uklopi u stidljivi Volsol u januaru pa je postigao 5 golova od 6 koliko je dao ceo klub u januaru u 4 utakmice. Imao je het-trik protiv Džilsa kada je dva komada smestio glavom.

Ruben Lameiras (Plimut Argajl)

Da, on opet. Portugalski napadač je tako konstantan ove sezone. U januaru je postigao 5 golova iz 5 mečeva i pomogao Argajlu da izađe iz opasne zone. Dva strašna gola je smestio Koventriju.

NAJBOLJI IGRAČ U JANUARU JE DŽEJMS KOLINS (LUTON TAUN) 

Nominovani kod menadžera su:

Derek Adams (Plimut Argajl)

Uvek ima deo sezone kada im podigne momentum i ostvari svoje zacrtane ciljeve. Prošao je težak period sa povredama i u januaru je pokupio kajmak sa 4 pobede iz 5 tekmi. Sada opasne zona izgleda kao daleka prošlost.

Li Bojer (Čarlton Atletik)

Sagradio je tim od nazad ka napred i sjajno vodi utakmice. Samo dva primljena gola na 5 utakmica u januaru donela su 11 poena i pomak ka direktnoj promociji.

Mik Harford (Luton Taun)

Posle Nejtana Džonsa, koji je otišao u Stouk, Harford je doveo Luton do vrha Lige 1. Njegova genijalnost sada je izašla na videlo. Pokupio je 10 poena od mogućih 12, a igrao je 3 meča protiv vrlo jakih timova (Sanderlend, Piterboro i Portsmut).

Stjuart MekKol (Skantorp Junajted)

Kada je njegov tim izgubio 6 mečeva u nizu do 29. decembra i dao usput samo jedan gol, neki su bili zabrinuti. Ne i MekKol, čija vera u svoje metode i igrače biva nagrađena  u januaru. Čak 13 poena od mogućih 15.

NAJBOLJI MENADŽER U JANUARU JE STJUART MEKKOL (SKANTORP JUNAJTED)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply