Liga 1 – nagrade za decembar

EFL je doneo nagrade za najbolje aktere u Ligi 1 u pretrpanom decembru. Prva stvar koju sam pomislio kada sam video nominacije je da će dobiti 5 različiti menadžer u petom različitom mesecu. Jedan od nominovanih menadžera već je prešao u ligu iznad u Stouk Siti, tačnije.

Od igrača, Džon Markiz, je već dobio nagradu za najboljeg u septembru i stvarno ima neverovatnu sezonu. Uz to prošle sezone je bio igrač godine u Ligi 2.

Nominovani kod igrača su:

Ronan Kertis (Portsmut) – vezni red/napad

Četiri asistencije i gol učinak su ovog Irskog krilnog igrača u decembru. On je sigurno jedno od pojačanja sezone u celom EFL-u. Bio je nominovan i u avgustu, dakle odmah po dolasku. Obožava da lomi bekove sa spoljašnje strane, a zatim uputi odličan centaršut.

Džon Markiz (Donkaster Rovers) – napad

Tri gola i dve asistencije za čoveka koga je nemoguće čuvati zbog svoje snage, visine i pokretljivosti. Kakve dve sezone igra Markiz to je nerealno. Druga nominacija u sezoni, prvu je dobio (septembar).

Meti Pirson (Luton Taun) – odbrana

U prošlom mesecu nagradu je dobio njegov saigrač, Eliot Li, sada ponovo jedan Šeširdžija u konkurenciji ali ovaj put štoper. Njegova igra bez komplikacija i gluposti je mnogo cenjena i od menadžera i od navijača. Sjajan mesec u kome je pomogao oko 3 sačuvane mreže, a još i postigao gol iz kornera za izjednačenje u Koventriju.

Ajvan Toni (Piterboro Junajted) – napad

Jedan fudbaler Pošsa je već pokupio ovu nagradu ove sezone, bio je to Džejson Kamings u avgustu. Toni je postigao 5 golova u isto toliko utakmica u decembru, a on još uvek sazreva kao igrač. Njegovo zalaganje na terenu je sve veće ali njegov osećaj za gol je već vrhunski. Het-trik protiv Akringtona je završen sjajnom anticipacijom i pozicioniranjem.

NAJBOLJI IGRAČ U DECEMBRU JE AJVAN TONI (PITERBORO JUNAJTED)

Nominovani kod menadžera su:

Grejem Koflan (Bristol Rovers)

Preuzeo je tim nakon veoma popularnog i voljenog menadžera što nikada nije lako, a Koflan je to učinio da izgleda prelako. Pobedio je na 3 utakmice od 4 koliko je vodio Pirate i dobio posao za stalno. Roversi su sada drugi tim.

Dejvid Hopkin (Bredford Siti)

Još jedan menadžer koji nije bio tu na startu sezone. Jedno je pričati o strpljenju i obećavati dobre rezultate, a drugo je to i ispuniti. Spektakularno oživljavanje i 10 poena iz 5 tekmi doživeo je Bredford. Tu spadaju i pobede od po 4-0 nad Volsolom i Ročdejlom.

Nejtan Džons (Luton Taun)

U vreme dok ovo pišem tek su izašle nominacije, a on je već potpisao za Stouk Siti. Prošle sezone u Ligi 2, a sada već u Čempionšipu. Treća vezana nominacija za njega, a pokupio je 13 poena od mogućih 15 pa kako da i ne bude? Postigli su 10 golova i 3 puta sačuvali mrežu u decembru.

Daniel Štendl (Barnsli)

Provukao je Barnsli kroz jako težak raspored i uspeo da se ponovo nađe u plej-ofu. Igrali su  u decembru skoro stalno sa ekipama iz top6 (Portsmut, Čarlton i Piterboro). U 5 utakmica uzeo je 10 poena i primio samo 3 gola.

NAJBOLJI MENADŽER U DECEMBRU JE NEJTAN DŽONS (LUTON TAUN)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply