Liga 1 – nagrade za decembar

Nagrade za mesec decembar stižu kao pokloni za novu godinu. Zakoraćili smo u drugu polovinu sezone i FA Kup vikend je pred nama. Mada klubovi koji nisu stigli do 3. runde igraju svoje utakmice u okviru lige.

Nominovani za najboljeg igrača decembra su:

Gvajon Edvards (Piterboro Junajted)

Ovog momka sam primetio na početku ove sezone i samo nastavlja da me oduševljava. Igra po krilu i u centru veznog reda jednako dobro. U decembru je dao gol sa oko 25 metara Česerfildu, a protiv Čarltona je prešao 40ak metara driblinzima i sprintom i postigao sjajan gol.

Meti Lund (Ročdejl)

I prošli mesec Dejl je imao svog igrača u nominacijama, Stivena Dejvisa. Ovaj defanzivni vezni je sjajno sprečavao protivnike i bio pesprekoran protiv Skantorpa i Nortemptona. Takođe je ovog meseca postigao svoj priv het-trik u karijeri.

Meti Tejlor (Bristol Rovers)

Još 3 gola doprinelo je da Tejlor ima saldo od 29 golova u 44 ligaške utakmice u 2016. A nije igrao profesionalan fudbal do pre 17 meseci. Nastavio je da zabija u ligi više iako se suočava sa boljim defanzivcima, uvek nađe način da se upiše u strelce.

Dejvid Veder (Bolton Vonderers)

Njegovo iskustvo iznanje pokazali su se ključnim jer su Vonderersi primili samo 15 golova u 24 tekme – najmanje u EFL. Takođe je imao vremena da ide napred na prekide i postigne oba gola u pobedi nad Šruzberijem 2-1.

NAJBOLJI IGRAČ DECEMBRA JE – METI LUND (ROČDEJL)

meti-lund-rocdejl

Nominovani za najboljeg menadžera decembra su:

Fil Braun (Sautend Junajted)

Strpljenje uprave sa Braunom se isplatilo jer demonstrira iskustvo i uz dugačku listu povreda pretvara ovu sezonu u uspešnu. Deset poena iz 4 utakmice dovelo je njegovu ekipu do plej-of mesta.

Kit Hil (Rodčejl)

Bili su poslednji sredinom septembra, a završavaju godinu na 4. mestu. Oni su suprotnost od Barija u Ligi 1. Decembar je još jedan sjajan mesec za ekipu Kita Hila gde su upisali 4 pobede od 4 uz 11 golova i skalp Skantorpu.

Uve Rosler (Flitvud Taun)

Postizali su gol u svakoj utakmici sve do decembra, tada su teže dolazili do mreže. Zahvaljujući Roslerovom taktici i motivaciji njihovo uzdizanje na tabeli se nastavilo. U decembru 8 poena iz 4 tekme bez poraza.

Kris Vajlder (Šefild Junajted)

Završio je godinu kao što je završio sezonu sa Nortemptonom – na vrhu. Pobeda nad svojim bivšim klubom je samo jedna od 4 ovog meseca. Uz sve to i gol razlika je moćna 9-1.

NAJBOLJI MENADŽER DECEMBRA JE – KIT HIL (ROČDEJL)

Nagradu u ime Hila primio je Ras Grin sportski direktor Ročdejla

Nagradu u ime Hila primio je Ras Grin sportski direktor Ročdejla

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply