FA Kup – najava 2. runde

Ovo je druga runda i poslednja pred ulazak klubova iz Premijer Lige i Čempionšipa. Desio se očekivani pokolj niželigaša od klubova iz Lige 1 i Lige 2, možda je bilo i manje iznenađenja nego što se očekivalo.

Imamo čak osam direktnih prenosa!!

Zvezde ove runde tj. klubovi sa najnižim statusom su iz 6. ranga i  ima ih dva – Slaug Taun i Stokport Kaunti. Slaug dočekuje poslastica jer će ugostiti Džilingem, koji je 3 lige iznad, dok Stokport ima mnogo veće šanse za prolaz jer gostuju Barnetu, koji je samo liga više.

Klubova iz 5. ranga tj. Vanarama Nacionalne Lige, kod nas u narodu poznatije kao Konferencija, ima čak 8. Imaćete prilike uživo da gledate više njih.

Sve počinje već u petak kada Blekpul gostuje Solihal Mursu u Zapadnom Midlendsu. Ovo je vrlo zanimljiv gradić, kao i klub. Prošle sezone su izborili promociju u 5. rang, a menadžer im je legendarni golman Tim Flauers. Damson Park ima samo 1000 sedećih mesta ali ne sumnjam da će biti ispunjena i sva mesta za stajanje do maksimalnih 4 300 ljudi. U ovom gradu rođeni su mnogi sjajni fudbaleri: Zet Najt, Krejg Gardner, Vil Grig i Džejms MekFaden, a ovde je rođen i poznati voditelj Ričard Hamond (emisija „Top Gear“). Lider, u par navrata, kultne grupe Blek Sabat, Toni Martin je takođe iz Solihala, kao i bas gitarista Duran Durana Najdžel Džon Tejlor. Grad ima oko 120 000 stanovnika.

U subotu u lanč tajmu ponovo prenos iz 5. lige samo ovaj put iz Zapadnog Jorkšira, tačnije Halifaks, a dolaze im Donsi, pravi Donsi. Halifaksov stadion prima oko 14 000 ljudi od čega ima nešto manje od 6 000 sedećih mesta.

Sa prenosima sa stadiona petoligaša nastavljamo u subotu od 16h kada gledamo Mejdstoun protiv Oldam Atletika. Jedna utakmica ostavljena je za subotu uveče kada Reksam dočekuje Njuport Kaunti, što je takođe prenos sa stadiona petoligaša.

U nedelju u 15h imamo 3 direktna prenosa između kojih možete birati: Česterfild – Grimzbi Taun (SK7), Ročdejl – Portsmut (SK6), Šruzberi Taun – Skantorp Junajted, Slaug Taun –Džilingem (SK8). U ponedeljak se zatvara runda prenosom Gajzlija i Flitvuda, a pre toga biće obavljen žreb za 3. rundu.

Koliko je ovo moćno takmičenje i koliko je zdrav fudbal na ostrvu vidi se po tome da već u ovim rundama igraju mnogi osvajači istog. Sanderlend i Beri osvajali su po 2x FA Kup, a Blekpul, Vimbldon, Bredford, Portsmut i Nots Kaunti po jednom.

petak 20.55h

Solihal Murs (5) – Blekpul (3) SK5

subota 13.30h

Halifaks (5) – Vimbldon (3) SKHD

subota 16h

Akrington Stenli (3) – Čeltenam Taun (4)

Čarlton Atletik (3) – Donkaster Rovers (3)

Linkoln Siti (4) – Karlajl Junajted (4)

Mejdstoun (5) – Oldam Atletik (4) SK9

Piterboro Junajted (3) – Bredford Siti (3)

Plimut Argajl (3) – Oksford Junajted (3)

Sautend Junajted (3) – Barnsli (3)

Volsol (3) – Sanderlend (3)

subota 21h

Reksam (5) – Njuport Kaunti (4) SK3

nedelja 15h

Barnet (5) – Stokport Kaunti (6)

Beri (4) – Luton Taun (3)

Česterfild (4) – Grimzbi Taun (4) SK7

Ročdejl (4) – Portsmut (3) SK6

Šruzberi Taun (3) – Skantorp Junajted (3)

Slaug Taun (6) – Džilingem (3) SK8

Svindon Taun (4) – Voking (5)

Tranmer Rovers (4) – Sautport (5)

ponedeljak 21h

Gajzli (5) – Flitvud Taun (3) SK3

*u zagradi je rang u kojem se klub takmiči

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply