Čempionšip pregled – plejof

I bi prasak!

Čempionšip je dobio finaliste plejofa! U najskupljoj utakmici na svetu, kako često mediji vole da kažu, na Vembliju će se 28. 5. u 18h sastati Tigrovi i Sove tj Hal Siti i Šefild Venzdej.

Hal je u uzbudljivom dvomeču izbacio Derbi Kaunti. 0:3 bilo je na Prajd parku za Tigrove, a onda šok na KC stadionu – 0:2 na poluvremenu. Ipak, Derbi nije mogao do potpunog preokreta pa je Hal u finalu. Bićemo malo subjektivni pa ćemo reći da nam je žao što Derbi nije taj koji će igrati finale. No, sami su krivi. Zanimljivo, Derbi je u toku sezone oba puta slavio nad Halom i to ubedljivo, 4:0 i 0:2.

Venzdej je mnogo lakše nego što se očekivalo izbacio Brajton. 2:0 na Hilzborou ispostavilo se kao kapitalna prednost pred revanš. Iako je Brajton krenuo furiozno na svom stadionu, ipak nisu mogli bez svojih najboljih igrača koji su se povredili u prvom meču, a prvenstveno mislimo na odličnog Hemeda. U Venzdeju, bez dileme najzaslužniji za prolaz bio je Ros Volas sa dva pogotka. Na kraju, i ovde ćemo biti malo subjektivni i reći da nam je žao što Galebovi iz Brajtona nisu nagrađeni za fantastičnu sezonu, ali to je plejof.

plejof-finale

Evo sažetaka. Uživajte.

Prvi mečevi:

Šefild Venzdej – Brajton  2:0 (Volas 45’, Li 73’)

Derbi Kaunti – Hal Siti 0:3 (Hernandez 30’, Šekel  a.g. 40’, Robertson 90+8’)

Revanš mečevi:

Brajton – Šefild Venzdej 1:1 (Dank 19’ – Volas 28’)

Hal Siti – Derbi Kaunti 0:2 (Rasel 7’, Robertson a.g. 36’)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply