Čempionšip – pregled 23. kolo

Sjajno kolo je iza nas! Čempionšip ulazi u pakleni period a ovo kolo je poslužilo kao sjajan uvod.

Prosto se ne zna u kom delu tabele je zanimljivije. Jedino na samom vrhu nije jer su Vukovi očigledno za klasu ispred svih, svaka njihova utakmica izgleda savršeno rutinski odrađena da sve osim direktne promocije ove sezone biće pravi skandal. No, ipak počnimo od početka.

U petak uveče kolo su otvorili Norič i Brentford, Kanarinci su od tihe nade da mogu da se uguraju u plej of ove sezone spali na to da se nalaze u donjem delu tabele. Ovo kolo koban je bio Lase Vibe, danski reprezentativac za kojeg se spekulisalo da će propustiti utakmicu zbog povrede ali na kraju je izašao i bio igrač utakmice. Igrao se otvoren fudbal, pogađali su prečke i stative, nisu imali sreće ali čini se da sat polako otkucava Farkeu. Videćemo koliko će ga dugo još trpeti vlasnici.

Čelnici Midlzbroa nisu imali strpljenje za Gerija Monka koji je uprkos pobedi nad pogubljenim Venzdejom ipak dobio otkaz. S druge strane Karlos Karvahal je napokon otišao s klupe Sova i to dobrovoljno. Kapa dole za taj potez, ali odavno je to trebalo da uradi a još ranije je trebalo da ga otpuste vlasnici. Još jedna sezona bačena u vodu za Sove iz Šefilda. Kao potencijalne zamene vrte se standardna imena – Pjulis, Pirson i kompanija. Videćemo šta će biti od toga.

Preston i Notingem nas nisu obradovali za 6/6 u KK ali šta je tu je. I jednima i drugima ovakav rasplet sigurno nije po meri. Notingemu je ovo ujedno bio i prvi nerešen rezultat ove sezone u ligi tako da više nema ekipe bez remija u ligi.

Bacite pogled na svaki sažetak, bilo je stvarno lepih golova, nadamo se da će se ovakav fudbal igrati i za Boksing dej. Uživajte, Čempionšip magija na delu!

 

Norič Siti 1 : 2 Brentford (Oliveira 90+1′ – Vibe 36′, 41′)

Vulverhempton Vonderers 1 : 0 Ipsvič Taun (Kavaleiro 40′)

Sanderlend 1 : 1 Birmingem Siti (Graban 21′ – Galager 16′)

Šefild Venzdej 1 : 2 Midlzbro (Volas 30′ – Houson 71′, Šoton 83′)

Reding 1 : 2 Barton Albion (Berou 76′ – Flanagan 40′, Nejlor 81′)

Kvins Park Rendžers 1 : 1 Bristol Siti (Flint (a.g.) 37′ – Rid (pen.) 81′)

Preston Nort End 1 : 1 Notingem Forest (Hantington 75′ – Brereton 58′)

Lids Junajted 1 : 0 Hal Siti (Ernandez 29′)

Fulam 2 : 1 Barnsli (Ajite 54′, Odžo 72′ – Bredšo 68′)

Derbi Kaunti 3 : 0 Milvol (Nadžent 23′, 28′, Vidra 25′)

Bolton Vonderers 2 : 0 Kardif Siti (Medin 75′ (pen.), Vela 88′)

Aston Vila 2 : 2 Šefild Junajted (Adoma (pen.) 4′, Jedinak 9′ – Donaldson 12′, 26′)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply