Čempionšip – pregled 22. kolo

Čempionšip nas nije navikao na ovako neefikasna kola ali moralo je i to nekad da se desi. Svega 19 golova na 12 utakmica, dakle manje od 2 gola po meču ali ipak ishodi su bili krajnje zanimljivi!

Kolo je otvoreno na Hilzbrou duelom domaćeg Venzdeja i lidera na tabeli, Vulverhemtpona. Poprilično nezanimljiva utakmica, skroz nasuprot očekivanjima. Trenutak inspiracije Rubena Nevesa prelomio je meč u korist Vukova. Sjajan gol sa preko 25 metara.

Sanderlend je napokon zabeležio pobedu kod kuće u ovoj godini! Poslednji put su Crne Mačke slavile kod kuće još davnog 17. decembra 2016. dok su još uvek bili premijerligaši. Zaboravljeni osećaj slasti pobede svojim prvim golom u profesionalnoj karijeri doneo je Džoš Madža, kojem je ovo bio debitantski nastup u Čempionšipu i tek drugi za Crne Mačke. Šta mislite, čiju omladinsku školu je prošao? Fulamovu, naravno. Sudbina je to.

Vodeća četvorka je bila sigurna ovo kolo, dok su timovi koji se bore za preostala 2 plej of mesta imala polovičan učinak. Aston Vila je poražena od strane direktnog konkurenta, Derbija Kauntija dok je Šefild Junajted nastavio slobodan pad na tabeli. Bolji od Oštrica ovo kolo bio je Preston i to zasluženo.

Možda ne previše atraktivno kolo ali ovim rezultatima prvenstvo se otvorilo još više u borbi a plej of i opstanak. Jedino je borba za titulu trenutno nezanimljiva ali poznajući Čempionšip, sve se to vrlo brzo može promeniti. Uživajte, jer u sledećih nekoliko nedelja očekuje nas totalno ludilo!

 

Šefild Venzdej 0 : 1 Vulverhempton Vonderers (Neves 34′)

Sanderlend 1 : 0 Fulam (Madža 77′)

Preston Nort End 1 : 0 Šefild Junajted (Hjudžil 58′)

Milvol 2 : 1 Midlzbro (Volas 31′, Sevil 37′ – Dauning 67′)

Lids Junajted 1 : 0 Norič Siti (Janson 41′)

Ipsvič Taun 2 : 0 Reding (Konoli 3′, Garner 27′)

Derbi Kaunti 2 : 0 Aston Vila (Vajman 24′, Rasel 90+1′)

Bristol Siti 2 : 1 Notingem Forest ( Pek 36′, Brajan 45+1′ – Dauel 47′)

Brentford 0 : 0 Barnsli

Bolton Vonderers 0 : 1 Barton Albion (Dajer 23′)

Birmingam Siti 1 : 2 Kvins Park Rendžers (Galager 57′ – Robinson 17′, 83′)

Kardif Siti 1 : 0 Hal Siti (Bamba 57′)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply