Čempionšip – pregled 20. kolo

Jubilarno 20. kolo je iza nas! Čempionšip se polako bliži polovini sezone a gledajući tabelu vidimo da je sve neizvesno i da se situacija u 2-3 kola vrlo lako promeni.

Kolo je počelo u petak remijem između Lidsa i Vile i sigurnom pobedom Kardifa nad Noričem. Kao što je Stefan spomenuo u najavi, Kardifu i Noriču fali dosta igrača ali ta činjenica nekako dosta manje utiče na igru Plavih ptica. Kardif povratkom Zohorea može samo izgledati ozbiljnije i možda čak može pomrsiti konce Vukovima za prvo mesto ako nastave ovako.

A u subotu je bila prava fešta. Prštalo je od golova a najzanmljivije je bilo možda između Šefild Venzdeja i Hala. Preokreti i gol Hala za bod u nadoknadi i na kraju odlazak Slutskog sporazumnim raskidom ugovora. Verovatno mu je dojadio haos u Tigrovima i ne možemo ga kriviti. Ekipa baš nema perspektivu i dobro je da se nalaze tu gde jesu, jer da je bio neko drugi manje iskusan verujemo da bi bili možda i goroj situaciji.

Još jedna goleada viđena je na Portman Roudu gde je Ipsvič savladao Forest u veoma uzbudljivom meču. Dosta lepih golova i lepršavih poteza, nešto što ne možemo reći da je bilo karakteristično za ove dve ekipe prethodnih sezona.

Milvol je potvrdio epitet da je prava domaćinska ekipa. Pao je veoma neugodni Šefild Junajted i tako dozvolio Kardifu da ih pretekne na tabeli a Milvolu beg od opasne zone. Jazbina opravdava reputaciju ove sezone.

Jedno od većih iznenađenja ovog kola je ubedljiva pobeda Boltona nad Barnslijem i beg Boltona iz opasne zone! Da je neko rekao da će se Bolton ovako vratiti pre 10 kola ne bih iskreno verovao jer je njihova igra izgledala blago očajno. Uspeli su da se konsoliduju u međuvremenu i da zabeleže seriju solidnih rezultata i kapa dole na tome. Međutim tek sada im sledi rovovski posao, došli su u konkurentnu poziciju da izbore opstanak, sada moraju nastaviti ovako.

Kolo je zatvorio lokalni derbi između Birmingema i Vulvsa. Iako ne smatraju jedni druge za najveće rivale, tenzija opet postoji. Vukovi su očekivano dominirali ali nisu uspeli da pretvore to u golove. Heroj derbija bio je Leandro Bonatini, bez sumnje do sada najbolji igrač Vulvsa a možda i cele lige.

Zavalite se u fotelju, piće po želji i uživajte u zimskim čarolijama najbolje druge lige na svetu!

Lids Junajted 1 : 1 Aston Vila (Janson 19′ – Lensburi 71′)

Kardif Siti 3 : 1 Norič Siti (Rals (pen.) 49′, Hojlet 63′, Bogl 80′ – Stiperman 43′)

Sanderlend 1 : 3 Reding (Graban (pen.) 76′ – Edvards 53′, Berou 68′, 71′)

Šefild Venzdej 2 : 2 Hal Siti (Huper 70′, 85′ – Kembel 21′, Doson 90+5′)

Preston Nort End 1 : 0 Kvins Park Rendžers (Hjudžil 88′)

Milvol 3 : 1 Šefild Junajted (Gregori 14′, Romeo 66′, Kuper 87′ – Bruks 41′)

Ipsvič Taun 4 : 2 Notingem Forest (Konoli 7′, Iorfa 37′, Veghorn 53′, Selina 67′ – Dauel 29′, Voker 43′)

Derbi Kaunti 1 : 0 Barton Albion (Rasel 81′)

Brentford 3 : 1 Fulam (Kanjos 33′, Sojers 49′, Votkins 85′ – Kebano 25′)

Bolton Vonderers 3 : 1 Barnsli (Medin 20′, (pen.) 39′, Litl 69′ – Bredšo (pen.) 22′)

Bristol Siti 2 : 1 Midlzbro (Brajan 51′, Paterson 54′ – Magnuson (a.g.) 75′)

Birmingem Siti 0 : 1 Vulverhempton Vonderers (Bonatini 8′)

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply