Čempionšip – nagrade zasluženo otišle u Brajton

Čempionšip je dobio svoje najbolje aktere u avgustu!

Kada je pitanju konkurencija kod igrača najbolji je bio Kazenga LuaLua iz Brajtona. Odluka komisijie Fudbalske lige sigurno nije bila laka, ali presudio je odličan start Galebova u ligi i ključna uloga LuaLue.

Evo šta je o svom pulenu rekao menadžer Brajtona Kris Hjuton : ’Kaz je apsolutno zaslužio nagradu, odlično je ušao u sezonu. Dobro je odradio pripreme i sve je nagoveštavalo njegovu dobru formu od starta. Mnogo je individualno radio, pogotovo na samoj završnici napada, i to se sada vidi u njegovom samopouzdanju. Bio je izvanredan u prvih nekoliko utakmica i trebalo bi samo tako da nastavi. Naravno, sve to ne bi uspeo bez podrške svog tima’.

Sam LuaLua se složio sa menadžerom i dodao da mu je velika čast što je dobio nagradu ali da mu je najvažnije da timu ide jako dobro.

Kazenga LuaLua ima 25 godina, karijeru je počeo u Njukaslu kada je njegov stariji brat Lomana potpisao ugovor sa Svrakama. Zanimljivo je da su u rodu i sa Janikom Bolasijem iz Palasa. Kazenga je već 5 godina član Brajtona, i ovo bi mogla biti njegova najbolja sezona.

Kazenga LuaLua - igrač meseca avgusta u Čempionšipi

Kazenga LuaLua – igrač meseca avgusta u Čempionšipu

 

I u konkurenciji menadžera Brajton je bio najbolji, gore pomenuti Kris Hjuton je odneo pobedu. Za ovu sezonu odlučio je da igra sa 2 špica umesto njegove standardne, opreznije taktike sa jednim špicem, i to je donelo rezultat. 13 od mogućih 15 bodova! Moglo je da bude i svih 15 da su pobedili slabi Hadersfild Taun u gostima.

’Naporno smo radili u pripremnom periodu i to sada daje rezultate. Srećni smo što nije bilo povreda. Promenili smo nekoliko stvari u odnosu na prošlu sezonu, sada igramo sa 2 napadača i to nam daje više mogućnosti za postizanje golova. Ovo nije samo moja nagrada, ona pripada timu. Imamo odlilčne trenere u klubu, odlične analitičare i vrhunski medicinski tim.’ rekao je Hjuton.

Brajton sa Hjutonom igra iznad očekivanja

Brajton sa Hjutonom igra iznad očekivanja

Kris Hjuton ima 56 godina, kao igrač nastupao je 13 sezona za Totenhem, 2 za Vest Hem i jednu za Brentford. Kao menadžer vodio je Njukasl, Birmingem i Norič a od  početka 2015.godine je menadžer Galebova. Bio je menadžer sezone 2009-10 u Čempionšipu kada je sa Svrakama izborio povratak u Premijer Ligu. Ovo mu je ukupno 7. put da je menadžer meseca, a prvi put od dolaska u Brajton.

1979.godine bio je prvi igrač afričkog porekla koji je nastupio za reprezentaciju Republike Irske. 

Čempionšip i njegov početak su obeležili Galebovi iz Brajtona pa ne čudi i što su osim prvog mesta na tabeli uzeli i sve individualne nagrade.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply