Čempionšip – nagrade za oktobar

Ovo su igrači i menadžeri koji su obeležili mesec Oktobar i koji su se našli u konkurenciji za igrača i menadžera meseca.

Nominovani za najboljeg igrača oktobra:

Ali Al-Habsi (Reding)

Dobro poznata faca fantastično brani na golu Redinga. Iskusni 34-godišnjak jednostavno leti na golu Redinga i uspeo je dva puta da sačuva mrežu netaknutu ovog meseca. Jedan je od najzaslužnijih u ekipi što se Reding trenutno nalazi na mestu koje vodi u plej of.

Sone Aluko (Fulam)

Krilo Fulama je u odličnoj formi i trenutno igra sjajno za Fulam. Konkretno u mesecu oktobru zabeležio je 2 gola i 3 asistencije što je dovelo njegovu ekipu nadomak plej of pozicija. Možda i najbolju partiju u oktobru odigrao je protiv Hadersfilda kada su Beli iz Londona razvalili Terijere sa 5-0 a Aluko je upisao baš te 3 asistencije.

Luis Dank (Brajton & Houv Albion)

Prošlog meseca za najboljeg igrača septembra nominovan je njegov štoperski partner Šejn Dafi, sada je red na Luisa Danka, još jednog člana granitne odbrane Galebova. Galebovi su primili samo 3 gola u oktobru i sačuvali su mrežu na 4 od 6 utakmica. Osim što je sjajan u odbrani, Dank je stigao da bude koristan i u napadu. Postigao je 1 gol protiv Noriča u možda najboljoj utakmici koju nam je Brajton priredio ove sezone i zabeležio je asistenciju protiv Šefild Venzdeja.

NAJBOLJI IGRAČ ZA MESEC OKTOBAR JE – SONE ALUKO (FULAM)

sone-aluko

Nominovani za najboljeg menadžera meseca oktobra su:

Rafa Benitez (Njukasl Junajted)

Njukasl dominira Čempionšipom i sasvim je očekivano da je Rafa u ovoj konkurenciji. Ovo je ipak možda i najbolji mesec od početka sezone za Svrake. Zabeležili su savršen učinak – 5 utakmica i 5 pobeda. Osim što su uzeli maksimalnih 15 bodova, Rafina ekipa je primila samo 2 gola.

Sajmon Grejson (Preston Nort End)

Možda je malo prošao ispod radara ovog meseca ali odradio je neverovatan posao. Preston je pre početka oktobra bio malo iznad zone ispadanja i imali su poprilično težak raspored jer su igrali mahom s timovima iz vrha tabele poput Brajtona, Hadersfilda, Noriča i Njukasla. Izgubili su od Njukasla i remizirali s Brajtonom ali su druge dve ekipe dobili i dodajmo tome pobedu nad Roteramom, Preston je sada sasvim fino ušuškan u sredini tabele. Sjajan posao Grejsona.

Kris Hjuton (Brajton & Houv Albion)

Prva pobeda ikada u gostima Šefild Venzdeju, demoliranje Noriča 5-0 i 13 bodova od mogućih 15. Šta čovek više da poželi za jedan mesec? Kris je nastavio gde je stao prošle sezone s Galebovima i usudili bi se da kažemo da ove sezone izgledaju još ozbiljnije a sasvim sigurno veliki deo zasluga ide upravo njemu.

Geri Monk (Lids Junajted)

Za sada se odlično nosi s pritiskom u Lidsu. Svi znamo da menadžerska stolica u Lidsu prethodnih par godina nikada nije sigurna i da su očekivanja navijača uvek visoka. Ipak ovaj mesec Geri je ispunio pa možemo reći i premašio očekivanja i navijača i uprave. Lids je uzeo 10 od 15 bodova ovog meseca i nalaze se trenutno na mestu koje vodi u plej of. Navijači počinju polako da maštaju o povratku u PL zahvaljujući Monku.

NAJBOLJI MENADŽER ZA MESEC OKTOBAR JE – RAFA BENITEZ (NJUKASL JUNAJTED)

rafa-benitez

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply