Čempionšip – nagrade za februar

Taman kada pomislimo da Čempionšip po prvi put nakon 3 godine neće biti najuzbudljivija liga na svetu, stvari se zahuktaju i sada je lider na samo 6 bodova prednosti na ulasku u poslednja 2 meseca sezone.

Nominovani za najboljeg igrača za mesec februar:

Oli Mekberni (Barnsli) – napadač

Mladi Škot je postigao (4) sve osim jednog pogotka ekipe sa Oukvela u prošlom mesecu. Traži loptu, ide direktno na defanzivce i sjajno završava akcije, pravi napadač!

Šon Morison (Kardif Siti) – štoper

Komandant odbrane koja je primila samo 2 gola za ceo mesec. Snazan u duelu, sjajan u skoku, a postigao je i 3 gola u 5 mečeva, i to sve glavom!

Tim Rim (Fulam) – štoper, levi bek

Opšte je poznato da Amerikanci odlično prolaze u Fulamu, a tu je i Jokan kao trener, tako da je kombinacija uvek dobitna. Čak 3 puta su sačuvali mrežu i to protiv jakih timova, a ovaj momak je bio ključni faktor u tom podvigu.

Bili Šarp (Šefild Junajted) – napadač

Malo je grejao klupu u januaru, ali to je očigledno bio šamar koji ga je malo probudio, što zaista pokazuje kakva je ovo lafčina! Igrač na zalasku karijere, skoro pa legenda kluba i nižih liga, a i dalje nalazi motivaciju da napreduje! Dodao je i jednu asistenciju na 4 postignuta gola iz 4 odigrana meča. A da, jedan od tih golova su bile i sjajne “makazice” protiv Lidsa.

NAJBOLJI IGRAČ ZA MESEC FEBRUAR – OLI MEKBERNI (BARNSLI)

oli-mekberni-barnsli

Nominovani za najboljeg menadžera za mesec februar:

Stiv Brus (Aston Vila)

Još jedan korak napred za Vilu, uprkos teškom periodu u privatnom životu Brusa. Njegovi momci su ostvarili prosek od 2 postignuta gola po meču, a sve to je rezultat toga što je Brus preporodio Džeka Griliša i konačno izvukao bar delić svog potencijala koji poseduje ovaj mladić.

Nil Heris (Milvol)

Mesec bez poraza za Herisa i njegovu četu. Uspeli su da pobede 4 meča a ostale su remizirali i sada se nalaze, ne samo na sigurnoj distanci od zone ispadanja, već i u gornjoj polovini tabele.

Slaviša Jokanović (Fulam)

Jeste Brus imao nezaboravan mesec sa Vilom u januaru, ali je Jokanović imao u najmanju ruku isti, sa daleko manjim budžetom i bez Džona Terija koji će komandovati u svlačionici. Ali Brus je Englez i dobio je nagradu. Međutim evo našeg miljenika ponovo u konkurenciji. Dva remija u gostima, oba 1-1 i tri pobede kod kuće, sve 2-0, uključujući i one protiv Aston Vile i Vulvsa. Čak 11 bodova iz 5 izuzetno teška meča!

Nil Vornok (Kardif Siti)

Sjajno je Vornok smirio momke kada je forma počela da pada posle nove godine i uspeo je da ih vrati na 2. mesto. Sjajan februar za njih, jer su uzeli čak 16 od mogućih 18 bodova.

NAJBOLJI MENADŽER ZA MESEC FEBRUAR – NIL VORNOK (KARDIF SITI)

vornok-kardif

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply