Čempionšip –nagrade za januar

Čempionšip je proglasio najbolje aktere u mesecu januaru!

U konkurenciji menadžera nominovani su bili:

Stiv Brus (Hal Siti)

12 bodova u 4 utakmice, uz 11 postignutih golova i Hal je na čelu tabele Čempionšipa! Dve lagane pobede na domaćem terenu bile su dobar zalet za dve tesne pobede na gostovanju.

Šon Dajč (Barnli)

Barnli se vratio u formu i ponovo su kandidati za plasman u PL! 10 bodova od mogućih 12 i ponovo su u igri. Posebno impresivna je bila pobeda protiv direktnog rivala Derbi Kauntija.

Dagi Fridman (Notingem Forest)

Notingem je poslednju utakmicu u ligi izgubio 21.11.! Dakle, 2x u nizu tim Dagija Fridmana završava mesec bez poraza. Sa ovim igračkim kadrom i odlaskom najboljih igrača ovo je odličan rezultata za Šumare i Fridmana.

Geri Rovet (Birmingem Siti)

11 od mogućih 15 bodova, ubedljive pobede protiv Derbija i Ipsviča vratile su Plavce u borbu za plej of.

stiv-brus

Iskusni lisac je odneo nagradu u Hal – Stiv Brus

 

U konkurenciji igrača nominovani su bili:

Abel Hernandez (Hal Siti)

Sada možemo reći da se u potpunosti prilagodio Engleskoj. Ključni faktor Halovih dobrih rezultata u januaru, 6 golova u 4 utakmice uključujući i het-trik protiv Čarltona.

Geri Huper (Šefild Venzdej)

Huper je potpisao trajni ugovor sa Sovama u januaru i predstavljaće pravi oslonac u napadu za godine koje dolaze. Od 7 Venzdejovih golova u januaru Huper je postigao 5!

Maikel Kiftenbeld (Birmingem Siti)

Sjajno se adaptira na Čempionšip. On je sada glavni motor sredine terena na Sent Endrjuzu. U januaru je postigao 3 gola, a protiv Derbija i Ipsviča su sevnuli voleji za publiku!

Ben Mi (Barnli)

Pre igrao je levog beka a sada ga je Šon Dajč pomerio u sredinu odbrane. Rezultat je očigledan – Barnli je u januaru primio samo 2 gola. Sjajan je u skoku, hrabar u duelu a posebno se izdvojila partija protiv Derbija kada je Barnli slavio 4:1.

abel-hernandez

Abel Hernandez je slavio u konkurenciji igrača i kompletirao trijumf Hala

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply