Kladioničarski kutak – januar (2)

Kladioničarski kutak ovaj put bez glavnine ligaškog fudbala, ali pre nego što krenete u pravcu najbližeg mosta da vam kažemo da je tu FA Kup! Da li će nas možda tu sreća pogledati kad već kod lige nije, a i sinoć kad smo startov…nebitno. Kvota 190 je spremna! Srećno braćo.

Vikomb Vonderers – Aston Vila  2 (2,15)

Klub koji je prošle godine igrao finale ovog takmičenja sada ispada u Čempionšip ali i dalje je mnogo kvalitetnija ekipa od domaćina koji igra u Ligi 2. Vilini igrači će koristiti svaku priliku do kraja sezone da se dokažu i možda nađu sebi bolji ugovor u nekom drugom klubu s obzirom da im se plate smanjuju 50% pri ispadanju, a koja je bolja prilika od FA Kupa u “lanč tajmu” kada ceo svet gleda? Gađam dvojku uz dosta veliku kvotu.


Njuport Kaunti – Blekburn Rovers  2 (1,80)

Razlika u kvalitetu je ogromna i mislim da će se Roversi prošetati kroz ovaj gradić u Velsu. Znam za magiju FA Kupa i da je sve moguće ali takođe znam da ne blistaju u ligi i treba im dobar razultat, a i kvota je solidna kada se uzme u obzir da ej domaćin 4. liga a gost druga.


Oksford Junajted – Svonsi Siti  2 (2,00)

Labudovi su dobili menadžera za stalno, novi/stari menadžer koji je već postavio dobro neke stvari i nisu primili gol na 3 utakmice. I ovde očekujem da bude tvrdo ali da slave Velšani jer je jednostavo prevelika razlika u kvalitetu.


Kardif Siti – Šruzberi Taun  1 (1,80)

Tim koji je 9. u Čempionšipu i pri tom je odličan domaćin (samo jedan poraz kući) dočekuje tim iz Lige 1 koji se bori za opstanak. Potrebno je čudo da ovde domaćin ne prođe, zato igram čistog keca uz dobru kvotu.


dulle

Nortempton Taun – MK Dons 3+ (1.95)

Teško je predvideti golove u FA Kupu ali ovo su dve ekipe koje gaje napadački fudbal u svojim ligama. Nortempton je u odličnoj formi, trenutno su drugi u Ligi 2, a i Donsi su u poslednjih 5 mečeva uzeli 7 bodova što je za njih odlično. Verujem u golove na ovom meču!


Šefild Venzdej – Fulam 1 (1.80)

Pre nekoliko dana su igrali u ligi i to na Krejven Kotidžu. Sove su slavile 0:1 i tako pokvarile Jokanovićev debi. Nemam visoko mišljenje o Jokanu kao treneru i pored svih dobrih rezultata koje je napravio. Mislim da neće uraditi ni blizu dobar posao u Fulamu kao što je to bilo u Votfordu. Iz 1000 razloga bih voleo da pogrešim. Šefildu je otežavajuća okolnost baš ta što bi trebali da dobiju tim koji su već dobili pre neki dan, a ako ste gledali naš pregled videli ste da nije lako. Ipak, dve stvari im idu u prilog: po meni mnogo su ozbiljnija ekipa po igračkom kadru i dosta su ubedljiviji na svom Hilzborou nego na strani. Na kraju, to bi trebalo biti dovoljno za pobedu.


Brentford -Volsol 1 (1.95)

Za mene je ovo bez sumnje kec vikenda! Brentford je mnogo kvalitetnija ekipa, igraju ligu više a na sve to ode pre nekih mesec dana im je menadžer Din Smit. Zašto je to važno? Osim što je odličan i perspektivan stručnjak on je upravo iz Volsola došao u Brentford! Malo je reći da poznaje protivnika. Volsol je prošlog vikenda izgubio kod kuće od Ročdejla 0:3, bez da su šansu napravili! Kup je specifično takmičenje koje nam uvek da poneko iznenađenje, a sve osim pobede Brentforda na ovom meču bi za mene bilo upravo to!


Akrington Stenli – Nots Kaunti 1 (1.95)

Akrington ima 3 meča zaostatka, a sa 3 potencijalne pobede oni izbijaju na 3. mesto koje vodi u Ligu 1. Koga će pobediti ako ne Nots Kaunti koji je u lošoj formi i nema menadžera jer je Monjiz dobio otkaz. Na sve to su i kvalitetniji.


kecko

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply